Je huis verkopen is vandaag de dag niet eenvoudig. Velen zoeken hun toevlucht tot het internet om zo hun huisje extra in de kijker te zetten. Maar zelfs dat blijkt tegenwoordig al erg lastig. Foto’s laten maken door een makelaar, waarop alles zo voordelig mogelijk uitkomt, is dan ook de boodschap. Helaas lijkt niet iedereen die raad begrepen te hebben.

Vaak zijn het de foto’s die kooplustigen over de streep trekken een kijkje te gaan wagen. Toch neemt lang niet iedereen een fotograaf in de arm en gaat liever zelf aan de slag. Hobbyisme spaart wellicht een paar centen uit, maar levert soms bizar resultaat op. Zo merkte ook de Schotse blogger Andy Donaldson.

Toen Donaldson zelf op zoek ging naar een nieuwe stek, viel het hem op dat sommige makelaars het niet zo nauw namen met het beeldmateriaal. “Ik was op zoek naar een huis, maar schrok soms van de foto’s. Niet alleen de kwaliteit, maar ook wat er op de plaatjes te zien was, liet te wensen over.”

Hoe het niet moet

Bij wijze van grap zette hij een aantal foto’s, voorzien van komische bijschriften, op Facebook en Twitter. Dit tot groot vermaak van zijn vrienden. Begin 2013 startte Donaldson daarom een blog die inmiddels ruim 7 miljoen keer is bekeken. Hij krijgt zijn foto’s aangeleverd vanuit alle hoeken van de wereld. Van Zuid-Afrika tot Kazachstan.

Makelaars zelf blijken zijn grootste fans. “De reacties van makelaars zijn ronduit positief”, zegt Andy. “Veel van hen gebruiken mijn blog als voorbeeld van hoe het niet moet.” Van een toilet op de trap, tot een afvalberg, felle kleuren en slechte PhotoShop. Bij het zien van de foto’s vraag je je af wat sommige van de makelaars te zoeken hebben in de business. Lachen is het zeker.

Share This