Klein wonen is hot! Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen hun heil in een appartement of studio, hoe klein dit ook mag zijn. En ongeacht de woonoppervlakte, kan elke slimme bewoner meteen van zijn piepkleine huis een echte thuis maken. Dat bewees ook Fateeva Design, die deze studio van amper 17 m² ontwierp.

Voor het knappe concept rijden we helemaal tot in Odessa, een havenstad in Oekraïne aan de Zwarte Zee. Door het toenemende aantal studenten werd er naarstig gezocht naar verblijfplaatsen. Daardoor gingen ze in Odessa steeds kleiner en kleiner wonen en dat inspireerde interieurdesigner Elena Fateeva om de perfecte studio te creëren. Daarin moest alles inbegrepen zijn -keuken, slaapkamer, badkamer- én was er toch nog voldoende beweeg- en opbergruimte voor de bewoners.

De erfenis

Om haar ideeën kracht bij te zetten ging Fateeva Design op zoek naar een opdrachtgever, die ze uiteindelijk al snel vonden. De eigenaars hadden de piepkleine flat geërfd en hadden geen idee wat ze ermee konden aanvangen. Omdat ze het wilden verhuren en zo aantrekkelijk mogelijk maken, moest echt alles zorgvuldig uitgedokterd worden. Tijd voor Elena Fateeva!

Ze vertrok vanuit het centrum van het appartement en probeerde op die manier nog voldoende vloeroppervlakte te behouden. Het was ook zonde geweest van de prachtige vloer trouwens, die als centraal punt een sublieme combinatie is met het neutrale witte aan de muur en meubels en de zwarte details.

Het allerbelangrijkste voor de eigenaars was de hoeveelheid opbergruimte die nuttig moest worden ingevuld. Zo werd er ruimte toegevoegd aan de werkkamer, keuken én de badkamer, zonder te moeten inboeten in woonbeleving. Het bed werd eveneens hoger geplaatst zodat ook eronder de nodige spulletjes veilig opgeborgen konden worden. Slim!

Share This